Monday, April 12, 2021

Aveeno Skin Relief Body Wash


Hello lovelies,


bekerja sama dengan Clozette Indonesia aku akan mereview Aveeno Skin Relief Body Wash. There's two bottles of body wash of the same product which delivered to me.
Berikut adalah list ingredients lengkapnya:

 Water, glycerin, cocamidopropyl betaine, sodium laureth sulfate, avena sativa (oat) kernel flour, coriandrum sativum (coriander) fruit/leaf extract, elettaria cardamomum seed extract, commiphora myrrha leaf cell extract, hydroxypropyltrimonium hydrolyzed wheat protein, hydroxypropyltrimonium hydrolyzed wheat starch, PEG-20 almond glycerides, guar hydroxypropyltrimonium chloride, tetrasodium EDTA, glycol distearate, polyquaternium-10, quaternium-15, myristyl alcohol. May also contain citric acid.

Dalam paket yang aku terima, ada juga Daily Moisture Lotion Aveeno Baby (30g x2) yang pas sebagai travel side products. Total worth semua produk yang aku dapatkan tertulis Rp.500 ribu.

-*-





Berikut keterangan yang aku dapatkan secara resmi dari Aveeno Skin Relief Body Wash (354ml):

sabun mandi yang lembut dan menenangkan kulit sensitif.
Dapat menenangkan kulit sensitif
maupun ekstra kering, serta melembabkan selama 24 jam.
Sesuai dan lembut untuk kulit sensitif.

- Moisturize: menjaga kelembapan pada kulit kering
- Soothe: menenangkan kulit sensitif
- Protect: membentuk lapisan pelindung pada kulit
- pH Balance: membantu menjaga tingkat pH seimbang
- Cleanse: mengangkan kotoran dan sel kulit mati dengan
lembut

Harga: Rp179.000


-*-




Berikut review aku untuk body wash ini,
secara tekstur, gel yang sedikit cloudy ini sangat mudah berbusa karena ada kandungan SLES yang notabene adalah detergent. Buat kamu yang sensitif terhadap bahan ini agaknya kurang tepat diberi label "suitable for sensitive skin".  Aku akan coba mereview produk ini se-objective mungkin karena banyak bahan yang bagus juga meski kandungan yang tercantum adalah SLES. Tingkat keamanan pemakaian sangat bergantung pada cara dan seberapa sering kita pakai, perlu diketahui untuk berhati-hati agar tidak terkena mata ya, karena ini kan sabun untuk kulit juga bukan untuk cuci mata hehe.

Untuk aku pribadi, busanya cukup mild (karena selalu pakai shower puff yang bantu membusakan agar aku tidak perlu memakai produk terlalu banyak, alias lebih irit donk hehe). Tapi secara umum produk ini mudaaah banget dibusakan (karena alasan ingredient tadi). Nah, apakah ada efek lembab atau melembutkan? 

Di kulit aku, ada efek melembabkan yang mild. Jadi habis mandi tetap harus pakai body lotion atau body cream favorit. Kulit aku gak berasa keset banget atau kaya ketarik, jadi masih oke untuk kulit aku yang memang tergolong kering dan sensitif ini. Enak dan cukup nyaman juga, seperti kulit berasa bersih tapi tidak kekeringan.

-*-




Aveeno Skin Relief Body Wash ini biasanya aku pakai sebagai shower gel, jadi aku basahkan dulu seluruh tubuh dan setelah dibusakan baru busanya yang aku pakai untuk membersihkan kulit. Karena belakangan aku juga jadi lebih sering mandi (karena selama pandemi) setiap kali keluar rumah begitu masuk langsung mandi hehe biar gak bawa kuman ke anak-anak dirumah. Body Wash ini juga bisa dibawa untuk cuci tangan sesering mungkin saat diluar rumah.

Aku juga bisa pakai di bath tub, sambil berendam, pas banget saat aktivitas di siang hari yang panas, kulit sudah penat, penuh keringat dan lengket, dan ngebayangin kumannya aja udah geli banget. Tuangkan sedikit demi sedikit di air hangat suam suam kuku, dan bantu dengan shower cloth untuk menggosok permukaan kulit. Aroma lembut Aveeno Skin Relief Body Wash ini amat sangat lembut ya dan semua aroma yang tercium adalah bahan alami.

-*-





Setelah mandi, saat kulit masih moist dan lembab lembut gitu, langsung pakaikan lotion agar kelembaban terjaga lebih lama. Saat kulit lembab, bahan yang melembabkan kulit dari lotion/cream lebih bisa diserap atau 'lebih mudah nempel' dan menjaga kulit lembab berjam-jam. Bisa juga kamu lanjutkan dengan produk Aveeno lainnya, selain untuk baby, ada juga Aveeno lotion untuk kulit dewasa.

Kami sekeluarga masih ingat banget dulu sering beli Aveeno saat masih tinggal di Singapura karena produk Aveeno ini terkenal dengan tag 'natural' nya. Meski memang tidak 100% natural but their products can be kinder to the skin. Sekarang bisa dengan mudah kita dapatkan di Indonesia, variant nya pun semakin lengkap, semoga Aveeno terus berinovasi dan memberikan produk yang lebih baik lagi untuk kebutuhan kulit kita sehari-hari untuk jangka pendek maupun panjang.

-*-




Apakah sudah ber BPOM? Yes, produk Aveeno di Indonesia sudan ber BPOM. Informasi lain yang lebih lengkap bisa kamu peroleh juga di:
Sosial media Instagram @clozetteid dan @aveeno_id.
If ypu want to purchase the products, Aveeno tersedia di Shopee. Langsung saja ketik "Aveeno Official Store" dan dapatkan promo
menarik khusus 1-30 April 2021 diskon 20% untuk selected items, don't missed it!! Buat yang baru mau cobain silahkan, yang udah langganan, hayu diborong mumpung diskon.

-*-




Nah, sekarang aku balik relaxing me time dulu ya hehe, thanks for reading this post, see you again soon!!

Sunday, April 11, 2021

Evershine Moringa


Hello lovelies,

semoga semua dalam keadaan baik dan sehat ya, aku mau share pengalaman pakai skincare Evershine koleksi Moringa. Kesempatan ini hadir karena aku bergabung dengan KBBV (Komunitas Beauty Blogger dan Vlogger Indonesia) di Facebook dan Instagram.

Produk-produk yang aku coba kali ini adalah:
Facial Wash, Refresh Toner Essence, dan Soothing Gel.
Ketiga produk ini menggunakan daun kelor (moringa) sebagai komposisi yang di highlight.

Moringa dikenal sebagai Miracle Tree karena:

· 7X Vitamin C lebih banyak dari Jeruk
· 4X Vitamin A lebih banyak dari wortel
· 50X Vitamin B2 lebih banyak dari Pisang
· 50X Vitamin B3 lebih banyak dari Kacang-
kacangan
· 2X Protein lebih banyak dari Susu atau Yoghurt
· 25X Iron lebih banyak dari Bayam
· 6X Magnesium lebih banyak dari Telur
· 4X Calsium lebih banyak dari Susu
· 3X Potassium / Calium lebih banyak dari Pisang

Dan Moringa dapat meningkatkan Imunitas kulit
sehingga Skin Barrier menjadi lebih kuat dan sehat
terhadap kuman, bakteri maupun virus yang dapat
mengganggu regenerasi kulit sehat serta bekerja
melindungi kulit dari pengaruh radikal bebas.
Kulit akan terlihat semakin sehat, muda berseri dan
berkilau alami day by day.

Amazing banget kan, nah sekarang mari kita bahas yuk pemakaian produknya satu persatu. 

-*-





Facial Wash dikenal juga sebagai "Gentle Facial Wash" dengan sedikit busa, mengandung banyak vitamin, tidak membuat kering dan kaku, bisa dipakai sehari-hari tanpa merasa ketarik.
Busanya bisa banyak kalau pakai foaming net kaya contoh aku dibawah. Kalau pakai tangan saja, busanya harus agak sabar ya, karena memang dibuat dengan bahan yang gentle alias lembut untuk kulit. Ingat, justru yang busanya banyak dengan bahan detergent itu tidak baik bagi kulit.

Tekstur Face Wash nya gel, bening, tanpa warna sama sekali, jadi clear. Bisa dipakai as a daily cleanser di pagi hari atau as a second cleanser habis kamu bersihkan makeup. Ada sedikit ekstrak lemon didalamnya dan yang bikin produk ini 'good news' banget adalah kadar pH yang seimbang, so it can be used by all skin type alias semua jenis kulit termasuk yang sensitif kaya aku.

Ada aromanya sedikit, mild banget menurut aku, kaya aroma herbal yang alami gitu, tidak mengganggu dan nyaman-nyaman aja. Kalau kulit udah bersih begini kan pakai skincare selanjutnya jadi lebih enak ya.

-*-



Selanjutknya adalah Toner Essence yang bisa "5 in 1 Actions" sangat bersahabat untuk keluhan AcneProne dan mencerahkan kulit kusam. 5 in 1 actions nya sebagai:
Face mist, toner, essence, face mask, and membersihkan.

Jadi bisa dipakai buat face mist yang dibawa kemana-mana dan disemprot dimanapun, sebagai toner dengan kapas atau langsung dengan tangan, essence juga demikian, sebagai face mask dan membantu melembabkan kulit sebelum pakai moisturizer. Perlu dicatat ya maksudnya adalah nutrisi didalamnya, bukan berarti kamu cukup pakai 1 produk ini dan melupakan pelembab beneran hehe, jadi habis ini kamu bisa lanjutkan dengan serum dan moisturizer kamu.

-*-




Nah, aku sukanya selain sebagai face mist, dengan mask sheet ini, jadi aku basahi dengan cairan Refresh Toner Essence sampai seluruh permukaan mask sheet ini basah dan bisa dibuka dengan mudah, lalu aku pakaikan di kulit yang bersih selama 5-10 menit sebelum menggunakan skincare selanjutnya.

Efek kompress dan bahan alami dari produk membuat kulit terlihat lebih sehat. Yang mager pakai toner, tinggal pakein deh sprayer nya, jadi face mist dan semprot sebelum essence/serum/pelembab harian dan lihat bedanya, semua skincare yang kamu pakai setelahnya, bahkan face oil, jadi lebih mudah diserap dan partikelnya jadi lebih keterima sama kulit dibanding kulit kering-kering dipakaikan moisturizer.

-*-




Dan kalau kamu type yang gak tahan debu, partikel udara bebas, keringnya AC, bawa aja terus face mist ini, semprot sesering mungkin, aku paling suka pakai saat lagi di dalam mobil atau depan laptop. Saat di dalam mobil disebelah jendela kulit aku sering kena sinar matahari dan rasanya panas, di depan laptop juga begitu, mungkin karena pancaran radiasi.

Aroma saat disemprot mirip kunyit, soft dan nyaman. Warna cairannya kuning jernih dan sangat ringan. Bisa juga dipakai sebagai hair mist dan body mist ya, bukan as a perfume tapi bantu menyegarkan kondisi rambut dan kulit tubuh kita.

-*-




Sama halnya dengan Soothing Gel, produk yang juga bisa dipakai untuk kulit tubuh. Gel nya bening dan agak runny alias pas kamu buka, pelan-pelan aja dan dalam posisi miring, supaya tidak langsung tumpah. Gel nya juga ringan dan agak sedikit cair, saran aku, sebelum dipakai, atau untuk penyimpanan, taruh di kulkas aja, rasa dingin dari soothing gel ini langsung bikin kulit adem dan enak lagi.

Buat kamu yang hobi berenang atau main di pantai, atau mungkin sering berada di terik matahari, pakai deh, kulit kamu akan lebih kalem dan gak memerah.

-*-




Makanya Moringa Soothing Gel ini dikenal sebagai "Soothing Gel Sejuta Manfaat" dengan Best
Soothing Ingredients untuk menguatkan Imunitas Kulit dan Skin Barrier. Bisa untuk kulit yang berjerawat, sensitif, untuk kulit sikut, tumit, lutut, bahkan sampai ketiak. Fungsinya mencerahkan dan bantu mengurangi bau tidak sedap. Pada saat dipakai di tubuh, dikenal juga sebagai body serum.

-*-




Bisa juga dipakai sebagai massage gel dengan tool atau alat favorit kamu untuk membentuk feature wajah, atau sebagai masker harian. Mudah banget, cukup kamu pakaikan agak tebal, biarkan 5-10 menit dan bilas atau remove the excess gel dengan tissue wajah secara perlahan.

Produk yang universal dan multi fungsi ini menurut aku kita bisa pakai sesuai dengan kebutuhan dan work it as you goes along, jadi mungkin kamupun bisa menemukan ide baru dalam memakai soothing gel ini.

-*-



Buat kamu semua yang memang sudah kenal aku atau follow aku lama banget, pasti tau kalau aku ini skincare addict yang memang rajin merawat kulit, nah di foto before after dibawah ini, bisa dilihat kulit aku mengalami sedikit perubahan menjadi lebih pinkish dan seperti ada proses detox dimana titik/spot kulit yang menggelap berkurang, dan terlihat lebih sehat.

Produk yang sering aku pakai adalah face wash dan refresh toner essence (gampang banget, dimanapun, kapanpun. Jadi produknya tetap aman-aman aja ya untuk dipakai sesuai kebutuhan sesering atau sejarang mungkin. Untuk Soothing Gel nya aku lebih suka pakai as a cooling mask, itu enakkk banget dipakai habis aktivitas dan seperti aku mention tadi diatas, karena taruhnya di kulkas, jadi sekalian buat kompres kulit wajah. 

-*-



 
Harga dari produk-produk Evershine diatas adalah:
Soothing Gel Rp.147rb
Face Wash Rp.129rb
Refresh Toner Essence Rp.157rb

Dan semua produk Evershine tersedia di berbagai platform ecommerce di Indonesia seperti Shopee, Lazada, Tokopedia, dsb. Suka ada promo seru lho not to be missed.

Jangan lupa, kamu bisa cek semua details Evershine di:
Facebook,
Instagram
dan,
Youtube.

-*-



See you there!!

Wednesday, March 31, 2021

LabNo Cicaloe WATER SOOTHING CREAM

    Hello lovelies,

this is a review for a water soothing cream aka moisturizer from LabNo. These are some details about the product:

 Main Ingredients

Kelp extract, fig extract, green tea extract, yakmo wheat extract

Product Description

A refreshing moisture soothing cream that quickly relaxes irritated skin and restores skin condition.

  Aloe vera leaf juice, panthenol, and ceramide NP ingredients form a moist skin moisturizing layer
  on the skin that feels fast and dry.

Moisture gel texture quickly and gently penetrates the skin, maintaining a moisture-moisturizing membrane
  for a long time without pulling on dry skin.

Skin irritation clinical test and 14 kinds of precautionary ingredient-free tests have been completed,
  so it can be used safely on all skin.


CICA ingredient extracted from centella asiatica that regenerates skin cells and aloe vera leaf juice
  ingredient of EWG1-2 grade to maximize the soothing effect restore sensitive skin that soothes skin irritated by
  external stimulation, environmental changes, and stress

-*-




Cream ini juga memiliki pH 5,5 so it's kind to the skin and EWG Green, which means that the skincare doesn't contain any harmful ingredients. Suitable for sensitive skin, acne prone, inflamed, and troubled skin.

Once used the product significantly enhance the moist level on your skin almost immediately. The skin once again becomes comfortable and not tight anymore, and for those with redness atau kemerahan karena iritasi juga bisa merasa nyaman kembali dan kulitnya terasa lebih adem.

Saat dipakai, this creamy white gel is so light and irresistible in terms of the feeling once applied on the skin. Kaya meleleh instantly dan kulit auto sehat dan glowing. Aku pakai ini setelah wajah bersih, with any toner and serum I have at home and they just works wonderful. My skin type is dry and sensitive so most of my stuff are for those type, and since I'm 40 years old, aku juga banyak pakai produk firming dan anti bacterial and this cream just works together with anything I'm using at the moment. Gak masalah.

-*-




Apakah berasa greasy atau oily di kulit? Sama sekali engga. Like the skin drank the whole thing and become healthy. Aromanya juga enak banget, kaya hints of aloe, lavender, green fresh herbs, dan semuanya mild. Ini list semua bahan di dalam produk:

WATER, CENTELLA ASIATICA EXTRACT, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE, DICAPRYLYL ETHER, GLYCERIN, 1,2-HEXANEDIOL, LAMINARIA JAPONICA EXTRACT, ECLIPTA PROSTRATA LEAF EXTRACT, FICUS CARICA (FIG) FRUIT EXTRACT, CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, ACMELLA OLERACEA EXTRACT, HOUTTUYNIA CORDATA EXTRACT, HYDROGENATED LECITHIN, LITSEA CUBEBA FRUIT OIL, SODIUM HYALURONATE, CITRUS AURANTIUM DULCIS (ORANGE) PEEL OIL, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) OIL, PELARGONIUM GRAVEOLENS OIL, ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) LEAF OIL, EUCALYPTUS GLOBULUS LEAF OIL, CITRUS AURANTIUM AMARA (BITTER ORANGE) FLOWER OIL, ANTHEMIS NOBILIS FLOWER OIL, PANTHENOL, HEXYLDECYL LAURATE, HEXYLDECANOL, BETA-GLUCAN, AMMONIUM ACRYLOYLDIMETHYLTAURATE/VP COPOLYMER, CARBOMER, TROMETHAMINE, POLYQUATERNIUM-51, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, XANTHAN GUM, HYDROLYZED HYALURONIC ACID, CANARIUM LUZONICUM GUM NONVOLATILES, MADECASSOSIDE, CERAMIDE NP, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PENTYLENE GLYCOL, CAPRYLYL GLYCOL

(maaf ya caps lock jebol dari website resminya)

-*-



Jadi memang gak ada fragrance, aromanya yang enak banget ini memang dari bahan alami yang bagus buat kulit. Buat kamu yang bingung or wondering, how do I know that this moisturizer is good for me? You look at your skin, you observe atau perhatikan setiap hari. Sebenarnya dari sejak pemakaian pertama kita sudah bisa melihat apakah ini ke arah perbaikan, tidak ada perubahan atau make our skin worst.

Aku pribadi bukan orang yang percaya purging, masa-masa 'kulit detox' dimana harus suffer, atau segala sesuatu yang merusak kondisi alami kulit, over exfoliate, dsj, jadi aku percaya dengan kita membiarkan proses alami kulit, menjaga kebersihan kulit wajah, tangan yang kadang menyentuh wajah, sampai rambut dan sarung bantal, masker dsb, skincare yang baik dan soothing alias menenangkan akan baik buat kulit kita bukan hanya pada masa jangka pendek tapi jangka panjang juga.

Bagi kamu yang berjerawat atau bakat jerawat, (karena akupun bakat jerawat ya), kalau memungkinkan kenali penyebab jerawat, mungkin ingredients tertentu, atau hormonal, karena ada berbagai macam hal yang bisa. Aku sendiri kalau lagi usil tangannya dan mulai pegang-pegang wajah biasanya mudah muncul jerawat, atau saat pakai masker medis oleh karena itu aku pakai masker kain yang sesudahnya dilapisi masker medis.

So, do know what causing your discomfort and only use products that you know for sure it is good for you.

-*-




Nah buat kamu yang mau cobain water soothing cream yang aku sukaaa banget ini karena bikin kulit aku adem, damai, tenteram dan bahagia dengan moist effect yang terlihat sangat sehat produknya tersedia di https://hicharis.net/carnellin/1wc7 for Rp. 315rb. See you there!!
 

Monday, March 29, 2021

dear Klair Rich Moist Facial Soap

Hello lovelies,

how are you? It's been a long day isn't it?! I guess most of us are used to the new normal nowadays or simply gave up and try to 'get along' with this situation. Well, one thing for sure, we are still thriving and trying our best. As I spend most of my time at home, I'm looking for products that are gentler and kinder to my skin as I don't use makeup as much.

Start from a cleanser I found from dear, Klairs. It's a Korean brand that is famous for being so gentle and kind to the skin using as less ingredients as possible. Some of them are even super famous (like their serums, toners, etc). I've shared some of their products on Youtube.com/Carnellin as well.

Since the product is pretty simple, I figure that I better blog about it than making a video about a face shop.

-*-



Details from their official website:

A light pink facial soap that contains calamine powder that provides soothing effects on sensitive skin.
Formulated with argan oil and yermar mate is qualified for anti-oxidant and moisturizing effectiveness.

Sodium Hydroxide, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Elaeis Guineensis (Palm) Oil, Water, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Camellia Japonica Seed Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Calamine Chamaecyparis Obtusa Oil, Camellia Sinensis Seed Oil, Tocopherol, Argania Spinosa Kernel Oil

· This ingredient labeling was written in accordance with the Korea Ministry of Food and Drug Safety standards.

Lather the soap with lukewarm water and massage the foam in small circles on the face. Rinse off with water.

Recommended For:
  • Those who have dry, sensitive, or troubled skin
  • Those who are looking for a hydrating second-step cleanser
-*-




It's a good thing that their website is in English but the product itself like said is pretty simple and kind to the skin and to our knowledge too. No harsh chemicals and made by hands too (wow). The soap is pinkish and have a very faint scent, I think they don't put any fragrance there, since according to the ingredients list there are none. So the lovely slightly sweet soapy scent  is natural.

We can easily lather up by rub it on our palm with water, or like me, using a good foam net to provide a much lighter and better foam texture. But either way it's fine as long as you lather it enough so the skin gets the bubbles as small as possible to clean the pores. There are squeaky feeling on the skin when I rinse it up, exactly the same feeling as using an all natural bar soap.

This kind of soap is perfect when you're using no makeup, or as a second cleanser, so you removed all makeup and suncsreen using a makeup remover, and then bubbles up using Rich Moist Facial Soap, the skin will feel the ultra clean feeling. Sometime I still add some micellar water to clean the water as water in Jakarta is not good for the skin, but that's completely optional.

-*-




Since the bar soap is so gentle, teenager and pre teens can use it and even young kids as this soap is far more safe than most products in the mass produce isle.

And for sure, we acknowledge that the product is suitable enough for dry and sensitive skin (like mine), or even kids, anyone can use it. And as I like my skin to feel clean most of the time, I was my able to clean my skin as often as possible, sometime up to 4 times a day during photo or video shoots. And my skin feels comfortable after all. But you can use it as less as needed. It's completely up to you.

I personally have no problem with the skincare use afterwards, toner, serum and moisturizer, although' I feel that a softener works my skin even better whenever I'm using this soap.

-*-



Price wise? Worth it! It's pretty long lasting, the brand describe the product as it is, gentle and kind to the skin as a cleanser and works well as a daily face soap that doesn't make the skin suffer.

Tips: do put it outside your bathroom, where it is less humid, they'll last longer.


 

Monday, February 8, 2021

Kiehl’s Calendula Deep Cleansing Foaming Face Wash



Hello lovelies,

I've been using Kiehl's Calendula Deep Cleansing Foaming Face Wash for a week now and since this is just a premium travel size which I bought along with their Advent Calendar, so 7 days means they are all out. The full size I believe can last for more than a month when used alone.

This face wash is best to be used as a final cleanser, after removing all makeup and for daily debris or those morning washes (note: when you slept on a clean skin for sure), so it's a lightweight wash. Not a makeup nor sunscreen remover.

The yellowish brown clear gel lathers easily and smells like their calendula toner, if you haven't tried their calendula toner, well, you're missing a lot. Which is also the reason why I'm interested in trying the face wash is because I love their calendula toner.

-*-




So is the product worth the purchase? Well, kinda. I'm not gonna say it's a deep cleansing product, more like a daily face wash that I like to use for every day and as often as I want. It cleans my skin and helps removing makeup remover or anything left behind by the previous cleanser or my daily cleanser when I'm not using any makeup nor sunscreen (like said).

That's all I guess, thank's for reading this post.


Bonus: Here's some details I found on their official website:
 Refreshes and removes impurities, dirt and oil without stripping skin of its essential moisture.Gently lifts away impurities, dirt, and oil without stripping skin, for sensitive skin
Creamy gel formula activates with water to create a rich foam
Skin looks instantly refreshed and revitalized*
*Based on consumer use test to 51 subject in 4 weeks
No added soap, deep-cleansing formula to maintain skin barrier function.

KOELF Hydrogel Eye Patch and Face Mask


Hello lovelies,

this time I want to share with you a product from Korea called KOELF. Made under a company called NS.Retail Co Ltd in 2007. The word KOELF means Korean Elf that symbolize Korean fairy with everlasting comfort beauty.

Sekarang dengan hadirnya KOELF di Indonesia, kitapun bisa merasakan produk yang 100% cruelty free, sudah terdaftar di BPOM RI, materi masker yang terbuat dari algae, dan tentunya nyaman untuk pemakaian sehari-hari tanpa merasa repot ataupun ribet.

-*-



Variant yang sudah tersedia saat ini di (Instagram dan Tokopedia) @koelfindonesia adalah hydrogel eye patch dan hydrogel face mask, dengan pilihan:
Gold Royal Jelly (nourishing, revitalizing, energizing)
Ruby Bulgarian Rose (moisturizing, refreshing, radiance)
Pearl Shea Butter (deep hydrating, glowing, calming)

Perbedaan hydrogel eye patch dan face mask (selain bentuknya) adalah pada face mask ada chondrus cripus powder that memberikan efek menenangkan dan melembabkan dengan lebih dalam sehingga cocok untuk pemakaian di malam hari.

-*-



Saat ini di toko resmi KOELF Indonesia di Tokopedia asedang ada promo premium canvas bag (seperti terlihat pada foto diatas) untuk setiap pembelian diatas Rp.399rb.
Harga 1 pack hydrogel eye patch yang berisi 30 pasang eye mask adalah Rp. 199rb (sedang diskon 15% ya menjadi Rp. 169rb) dan 1 pack hydrogel face mask (untuk 1 kali pakai) adalah Rp.39rb (sedang diskon juga 15% menjadi Rp.34rb). Jangan lupa untuk memanfaatkan promo cashback dan bebas ongkir.

Pemakaian masker wajah dan masker mata ini cukup mudah, seperti biasa, kita gunakan pada wajah yang bersih, semprotkan sedikit face mist atau toner lalu tempel deh di area yang dibutuhkan. Diamkan sekitar 30 menit, lepas dan kita bisa pakai pelembab favorit seperti biasa.

-*-



Semua masker ini cukup nyaman dan lembut untuk digunakan oleh pria maupun wanita, anakku yang remaja juga sering banget pakai, so these babies are a hit in my home. Both hubby and my daughter are using. My daughter choose the Gold Royal Jelly (membantu membersihkan kulit, memudarkan fine lines, dan membantu proses regenerasi area mata, jadi terlihat lebih fresh) and my husband gets the Pearl Shea Butter (kaya akan nutrisi yang pas untuk area mata yang kering, bengkak, sehingga lebih halus dan bantu mengurangi dark eye circle juga).

Dan jangan lupa, meski judulnya eye patch, bisa juga dipakai di area smile lines atau garis luar hidung ke bibir. Jadi keriput-keriput kecil dekat mulut ini bisa lebih halus dan kencang.

Nah, karena dua variant tadi sudah diembat sama suami dan anakku, aku kebagian yang Ruby Bulgarian Rose (dengan aroma mawar) yang mengandung vitamin yang melembabkan dan memperbaiki warna kulit (uneven skin tone) serta membantu mengurangi fine lines.

-*-

Cara pemakaian eye patch pun bisa disesuaikan dengan kebutuhan, jika kamu pakai seperti foto aku diatas, dimana bagian eye patch lebih tebal dibawah, akan membantu area mata bagian bawah mata (karena masalah aku is in the puffy eye bag). Kalau ingin lebih fokus ke fine lines di samping mata bisa dipakai dengan bagian yang lebih tebal di samping area mata.

So you really can adapt on using each patch sesuai dengan yang kamu butuhkan atau kondisi kulit kamu. Akupun sering gonta ganti eye patch karena masing-masing memiliki fungsi yang sedikit berbeda, plus biar ga bosen aja, dan ada variasi dalam hidup hehe.

Aku juga suka meletakkan semua masker ini di kulkas, karena membuat hydrogel mask ini jauh lebih cooling dan cocok banget digunakan untuk depuffing the skin.

-*-




Bayangin donk, siang-siang lagi panas pakai masker yang bikin kulit jauh lebih adem dan suasana hati jadi lebih tenang dan damai.

Untuk yang face mask, dalam 1 pack masker, tersedia atas 2 bagian, untuk atas dan bawah wajah, jadi ya untuk 1 muka juga dan bukan 2x pakai.

Maskernya tuh ngegemesin banget bahannya seperti agar jelly yang enak, dan serumnya pas. Dan karena ini bahannya hydrogel serumnya gak terserap balik seperti pakai masker dengan bahan dasar kain.

-*-




Pemakaian face mask sama ya seperti biasa, pada kulit yang bersih, tanpa makeup sama sekali, dan kita bisa juga pakai toner plus serum andalan atau toner saja sebelum masker ini. Lalu bersantailah (mending sambil rebahan nonton tiktok) karena kalau duduk kadang di aku melorot turun, maklum serumnya kan licin dan gak pelit.

Habis itu aku buka (setelah 30 menit) dan pijat sejenak sebelum pakai pelembab untuk seal the moisture and nutrition on the skin.

Nah, kaya gini maskernya setelah dipakai, anakku yang kecil demen bener mainin.

-*-



Masih ada glowing-glowing cantik gitu ya bun, cakep deh.

Kulit wajah terasa lebih fresh, firm, dan nyaman. Aku sih suka karena selain lebih cooling, wajahku kaya lebih muda dan lebih halus saat disentuh. Agak mirip efeknya dengan eye patch, bedanya ini untuk seluruh wajah aja. So imagine depuffing your whole face heehee.

-*-



Buat kamu yang masih penasaran dengan ingredients lengkapnya, ada kok tertulis di tiap kemasan dan cukup jelas dalam bahasa Inggris dan buat kamu yang mager baca serta mau lihat video aku pakai masker KOELF click photo dibawah ini dan akan langsung diantar ke Youtube.com/Carnellin.

-*-





Thank you so much and see you again soon!!
 

Tuesday, December 22, 2020

Hair Balloon Emollient Silky Mask


Hello lovelies,

recently I stumbled upon a new (new for me) e-commerce from Japan, it is Tocoo.com. The website sells a lot of Japanese products that is made locally and since most of the world in lock down, online shopping has become more important and convenient since we can get stuffs we need from anywhere in the world.

I must say, even as I'm traveling to Japan like twice a year for the past 10 years, still there are many products and items I didn't know or even heard of. Japan itself is a big country where each prefecture have their own natural resources and products.

Now, this product is a silky mask for hair, which some even say hair treatment. So it is meant to be used after shampooing, towel dry the hair, apply around 2-3 pumps (depends on the hair length) directly to the hair (avoid the scalp) from the mid to the ends. Leave it on around 5 minutes or more and then rinse it off. Dry and style like usual. I personally feel that my hair becomes so much softer and silkier. Felt so smooth and like it is has regain much healthier and fuller look. The silky mask doesn't have any strong scent, in fact it is quite mild and scent-less. So the focus is the effects on the hair, so those who like scents on their hair better add some perfume afterwards.

The texture of the silky mask is like a gel that somewhat a bit like stretchy and when applied on the hair, it's like covering each strands and at once the hair looks shinier. So the experience begins the moment using the mask, I do recommend in taking the time when using it, massage it gently on the hair (not scalp) perhaps use a wide tooth brush also so the gel is distributed well all to the ends. Leave it perhaps 10 minutes or more, for a very dry and damage hair.

-*-


Here is the link to read more details directly from the source:



 Weight : 300g Height : (20 cm x 5 cm) Color : : Transparent ■ Ingredients : Water, dimethicone, glycerin, Stearyl Alcohol, behenyl PG trimoniumsiklorid, amodimethicone, Be Gendt limonium chloride, steartrimonium chloride, behenyl alcohol, cetyl ethylhexanoate, stahlamydertylgertonium hydrolyzed rice protein, (hydrolyzed silk / PG propylmethylsilanediol) crosspolymer, theobromagrandiflorum seed oil, squalane, olive oil, jojoba oil, Macadamia Nuts oil, rosehip oil, PCA-Na, lactate Na, arginine, aspartic acid, PCA, glycine, alanine, serine, valine, proline, threonine, isoleucine, histidine, phenylalanine, cyclohexane-2-dicarboxylic acid bisethoxydiglycol, (bis Butyrosiamo dimethicone / PEG-60) copolymer, polysorbate 80, BG, lactic acid, PEG-90M, isopropanol, ethanol, methylparaben, propylparaben, fragrance ■ Distributor : Limited Liability Company Hair balloons ■ Country of production : Japan

The hair is repaired with the help of the Emollient Silky Mask, which makes a clear difference in the texture, shine, and feel of hair. Hair is filled with shine from the inside out. This Emollient Silky Mask adds ingredients to penetrate various oils into hair, filling it with moisture. It also contains high-molecular polymers to maintain moisture retention, repair cuticles, and improve shine and slickness. Which of the following 6 problems do you want to solve? The roots are beautiful, but the ends are very dry.

You want to take thorough care of high damage at the tips of your hair. For people whose hair is dry or spreadable at the ends. Those who want to make their hair longer and shinier. People who want to make their hair beautiful and shiny. People whose hair doesn't run smoothly. Focus on hydrophobizing the damaged areas to moisturize the hair from the core, to fill your hair with shine from the inside out. Hydrophobization means...
Damaged hair ends are hydrophilic, which means they easily contain water and do not easily absorb moisture repair ingredients, and they dry out easily and lack luster. By creating a hydrophobic base, hair becomes more supple and slippery, and the effect of repairing hair increases. It will make a clear difference in the feeling of gloss and shine and the way it moves through your fingers. This is the "Emollient Silky Mask". Pseudo-CMC ingredients and various oils are infiltrated into the hair to fill the hair with moisture.

It also contains polymeric polymers to maintain moisture retention, cuticle repair, shine, and smoothness. The thin pseudo-CMC ingredient hydrophobizes the cuticle. Its contents are a combination of high molecular polymers and CMC, Kupas Butter, Rose Hip, Jojoba, Olive, Macadamia Nut, Squalane, etc., various oils, collagen and amino acids are enriched with a penetrating agent to quickly deliver the active ingredients to the inside of the hair, restoring its moisture retention function and making damaged hair moisturized and shiny. The main feature of this product is the unprecedented hair penetration enhancer (ACRIO), which makes it excellent at penetrating hair, and various repair ingredients penetrate deep into the hair, effectively repairing damage.

What users are saying about this product. "I couldn't wait, and I finally did it! Smooth! It's a pretty good effect once, so I tried the second recommended procedure. It was a great decision to order a larger one. Thank you! I used it right away. It's so good! It was everything I expected... well, more than that! High-damaged hair changed in one fell swoop! Hair is now more manageable and slippery to the touch. Even the ends of my hair, which used to get tangled easily, are now smooth and manageable. I don't need to go to the hair salon for expensive treatments anymore.
 
 That's how effective this treatment is. Hair is a woman's life. When I used the reed oil and silky mask in the in-bath, I was amazed at how good it felt. I used the reed oil and silky mask in the in-bath and was amazed at how good it felt as I ran it through my hair. I'm so glad I found Hair Balloons, because I can't get anything else from them. Thank you from the bottom of my heart. As soon as I picked it up, I was so impressed with the soft and stretchy mask, I put it firmly in my hair and just dried it with a hair dryer. My normally dry hair didn't feel fluffy and floaty, and my hair looked somehow more relaxed, so I am happy to email you to report and thank you for your help! I wish I had used this product sooner."
 
 [How to use] After rinsing off the shampoo. Leave it on for 2 minutes and then wash it off. Apply a few drops of oil to the ends of hair (3 to 10 pushes depending on length) and let it blend into the palm of your hand. Apply a layer of the emollient silky mask on top of this and leave on for 2-3 minutes, then rinse well.

The product is sold for around 59$ at

Thanks for reading this post.

Mask & Pillow Aroma L’essentiel du Japon

Hello lovelies,

I want to share with you a review for spray with a scent of autumn that is perfect for mask, pillow, or room aromatherapy.

The details and information can be found here: https://tinyurl.com/y8ons5n9 

-*-


 

[Mask Spray] Autumn in Japan


■ Contents : 2 (Contents per 1 bottle : 20 ml)
■ Ingredients : water, natural fermentation ethanol (from sugar cane), floral water, essential oil, botanical deodorizer
■ Manufacturer Name :L'ssentiel du Japon
■ Country of origin / region : Japan
■ Size : 30 x 30 x 100 mm
■ Shelf life : 1 year
■ Usage : Spray 2 to 3 times on the outside of the mask, 20 cm away.

[Product Notes]
● Please do not use this product directly on your skin.
● Please do not put this product in your mouth or drink it.
● Children under 3 years old and pregnant women should refrain from using this product.
● In case of contact with eyes, rinse thoroughly and consult a doctor.
● Please do not store in areas subject to high temperatures, high humidity, or direct sunlight. Please store out of the reach of children or pets.
● Please refrain from using this product on fibres that are sensitive to water, important clothing, etc. as it may cause stains.


Mask Spray Derived from Plants] It comes with a cute box and is perfect as a gift. "Autumn in Japan" with the fragrance of sweet Osmanthus that you will feel as fall comes. The rich fragrance of sweet Osmanthus changes the concept of the musk. A strong supporter of the mask necessary to protect yourself from colds and pollen. It is small and won't get in the way when you put it in a pouch or pocket. 20 ml can spray 200 times (average 3 months). As it uses ethanol derived from sugar cane, it does not have the unique ethanol smell of mask spray. It also contains botanical deodorizer and has a deodorizing and bacteriostatic effect. This 3-way product can be used for restroom etiquette, pillowcase, or room fragrance. It contains essential oil and botanical floral water, so you can enjoy the original aroma. Recommended for those who like the scent of flowers, housewives, ladies, and those who like the calm scent. [Contents of the blend] Kinmoku, bergamot, floral water, etc. [Use] Spray 2 to 3 times on the outside of the mask with a 20 cm gap. [Ingredients] Water, natural fermentation ethanol, floral water (pesticide-free), essential oil, plant deodorizer. [Content] 20 ml

I've been using the spray for weeks now and I'm enjoying it.
Seiokan itself is a brand that launch L'essentiel du Japon, and has been around since 1936 in the aromatherapy industry promoting beautiful scents that is gorgeous and healthy.

They have a wide varieties of scents and I just happen to be interested in autumn since I have never been in an autumn in Japan and always wonder what is the scent would be like. I must say, the minute I sprayed it on, I feel like I'm walking among the trees which leaves has turn red and golden, beautiful and reminiscent. The scent itself is a bit earthy, warm and delicately sweet.

Since the pandemic all over the world, we are required to use a face mask on daily basis, for the rest of the world it might be something that 'kinda new' but for Japanese, they use face mask almost any other day. They have the best social etiquette where when you're unwell, do wear a mask to avoid other people getting sick, so it's not just something that was used by surgeons or people in the intensive care unit. Or when there's hay season or usually during spring to avoid pollen, Japanese people use mask and it is common to use it. When we travel to Japan, way before Covid-19, they are already using face masks for decades, and they even invented so many different types of face mask and accessories that goes along with it.

Using masks on daily basic can be boring and let's face it aside from it, sometime, our breath is not really pleasing too, so these kind of aroma makes it bearable or even somehow something we look forward to. The formula comes with an antibacterial as well as floral water and deodorizer, do try it I think the product is worth having.

The link to purchase the product for 45$ (20ml) is here:

https://tinyurl.com/y8ons5n9 








Pour La Peau Daily UV Protect Calamine Sun Screen SPF 50+/PA++++


Hello lovelies,

this is Pour La Peau Daily UV Protect Calamine Sun Screen SPF 50+/PA++++.

It is a triple funtional product that blocks ultraviolet UVA abd UVB which are the main cause of skin damage at the same time! √ Contains 10,000ppn of pink calamine powder √ UVA+UVB Blocking Sunscreen SPF 50+/PA++++ √ Transparent skin without white cast and makeup base combined
  • INSTANT UV BLOCKING EFFECT – Pour La Peau Daily UV protect calamine sun screen contains physical ingredients called zinc oxide and titanium dioxide that prevent UV rays from contacting the skin.
  • 3-LAYER SUNSCREEN – Our sunscreen cream features unique texture that forms 3-layers that simultaneously blocks UVA and UVB, which are the main cause of skin damage.
  • NON-WHITE CAST & LIGHT TEXTURE – The UV protection cream absorbs without stickiness, clear application without leaving white cast and dual use as make-up base.
  • GREAT APPLICABILITY – Pour La Peau sunscreen can be applied on multiple occasions; during daily outdoor activities and sports, when re-applying on make-up or when traveling. TSA travel-friendly size
-*-


The product comes in a bright lovely orange hue and white orange box packaging that filled with details from ingredients (English) and others which mostly is in Korean, so I'm quite lucky to be able to find some information in English from googling and in Hicharis too. You can purchase or check more info at https://hicharis.net/carnellin/1tl2

-*-


I must say, I've tried so many sun protection product, from creams, lotion, gel, spray, to powders and this one is actually one of my favorite. Since the texture itself at first it is liquid and watery, but once distributed it was more like a liquid powder, so it gives me a powdery feeling and very comfortable.

The hue is powdery white with a hint of pinky tone that was said due to the calamine. Calamine itself is a well-known ingredient that calms, soothe and help the skin in needs when irritation occur. People who suffers from chickenpox are often recommended to use Calamine by doctors.

Aside from Calamine, the product also contain centella, hyottuynia cordata, aloe vera leaf extract, totarol.

These highlighted ingredients are said to do sebum control, detox, would healing skin recovery effect, anti bacterial, moisture barrier to the skin and many more.

-*-


The bottle is shaped like tube and what I like about the exterior is that it is so smooth and easy to hold. When I opened the cap, the tip is uniquely shaped like an hour glass. To get the liquid out, we just need to gently squeeze it, remember it's a watery consistency, so without the need of too much effort, the liquid will comes out.

There's nothing inside the tube beside the sunscreen, usually there's a metal ball that helps us shake the liquid, but perhaps it is not necessary with this formula, which seems like solid and uniform enough.

-*-



At first, it will looked white like this, but after spreading the lotion well, they will turn into transparent in no time. There's a hint of scents, perhaps a mild perfume, but not overbearing and not too much. My skin appears comfortable using the product, I don't see any negative results, there's no greasy nor shiny effects, it's just normal matte skin condition, and there's no stickiness whatsoever.

So I can gladly say that it felt good on my facial skin, I can apply makeup afterwards and great for touching up too. Since the SPF and PA is quite high and promote long term usage, I don't have to keep reapplying, maybe only when I'm doing a very busy or active physical exercise that involves a sweat and water like sea or swimming pool.

-*-



So the product is perfect not just as a city sunscreen but everyday all around, from exercise outdoor, to swim and even at the beach and ocean. The physical sunscreen also works well on the skin for everyone since it's not like chemical sunscreen. I personally prefer physical sunscreen since I don't have to wait, I can simply apply it and go outside immediately. Same goes with reapplying.

-*-


If you buy the product from https://hicharis.net/carnellin/1tl2 you can get special price and they do shipped worldwide.

For 25$ this baby is yours.

-*-



 Thanks for reading this post, see you again soon!!